Reparatie

Van onderhoud tot volledige restauratie

Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring in het repareren, modificeren en restaureren van gitaar buizenversterkers en speakerboxen. Doet je versterker het niet meer, maakt hij vreemde geluiden of klinkt hij gewoon niet meer lekker, kom dan gerust langs om hem na te laten kijken. Wij rekenen geen onderzoekskosten en geven vooraf een prijsopgave alvorens over te gaan tot reparatie.

Preventief onderhoud

Buizenversterkers zijn een beetje als auto’s; te lang stilstaan of lang gebruiken zonder een onderhoudsbeurt, is vragen om problemen. Wij raden dan ook aan om een buizenversterker tussen de 2 en 5 jaar –afhankelijk van hoeveel je speelt– te laten controleren. Speel je heel frequent en treed je vaak op dan is het raadzaam om elke 2 jaar je buizen te checken. Speel je af en toe, dan is 5 jaar een goede interval.

Verzuim van preventief onderhoud kan leiden tot uitval van je versterker, in het ergste geval terwijl je op het podium staat. Uitval wordt vaak veroorzaakt door kapotte buizen, een uitgebrande eindtrap en/of een doorgesmolten eindtrafo, mankementen die over het algemeen een dure reparatie opleveren.

Buizenbias Reparatie
Buizenbias Reparatie

Elfring Amplifier Manufacturing biedt preventief onderhoud voor een vast tarief:

Versterker met 2 eindbuizen                        EUR 35,-
Versterker met 4 eindbuizen                        EUR 45,-
Versterker met 6 eindbuizen                        EUR 55,-
Versterker met 8 eindbuizen                        EUR 65,-

Voor deze prijs controleren we de voor- en eindbuizen op slijtage, biassen (afstellen van de eindbuizen) de versterker indien nodig, testen de aarding en lekstromen voor de veiligheid. De bovengenoemde prijzen zijn exclusief eventuele materialen, nieuwe buizen en BTW.

Voor het preventief onderhoud hoef je geen twee keer te rijden, wij kijken je versterker na terwijl je onder het genot van een kop koffie of thee onze gitaarmagazine collectie kan bekijken. Neem contact op om een afspraak te maken

Reparaties van buizenversterkers /speaker boxen

Mocht je buizen versterker geen geluid meer geven of bijgeluiden maken zoals brommen, fluiten en/of moterboaten dan kijken we je versterker graag na.

Ook repareren wij omkastingen van versterkers en speaker boxen. Tolex (bekleding) repareren en/of vervangen of speakerdoek vervangen; het kan allemaal bij ons.

Wij rekenen geen onderzoekskosten en voordat we overgaan tot reparatie ontvang je altijd eerst een prijsopgave. Neem contact op om een afspraak te maken.

Reparatie - Elfring Amplifier Manufacturing

Modificatie van buizenversterkers

Je buizenversterker werkt prima, maar je hebt er altijd al een mastervolume, effectloop, of een andere feature in willen hebben. Of het geluid zit wel dichtbij wat je wilt, maar is het nog niet helemaal. Neem dan contact op om een afspraak te maken, dan kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn.

Restauratie van oude buizenversterkers

Heb je een oude Fender, Marshall ,Vox of andere mooie oude buizenversterker, maar heeft hij zijn beste dagen gehad? Wij kunnen de versterker terugbrengen in de ‘originele’ status.

Een restauratie kan inhouden dat het elektrisch circuit weer origineel gemaakt wordt en componenten vervangen worden die hun beste tijd gehad hebben. Denk hierbij aan elektrolystische condensatoren, oververhitte weerstanden of buisvoeten die niet goed meer klemmen.

Amateuristische reparaties uit het verleden –indien aanwezig – kunnen worden hersteld.

Tevens kunnen wij de omkasting onder handen nemen en voorzien van nieuwe tolex en speakerdoek. Al is het soms toch mooier om het oude verweerde tolex te laten voor wat het is, om de vintage looks te houden.

Wij rekenen geen onderzoekskosten en voordat we de restauratie uitvoeren, ontvang je altijd eerst een prijsopgave. Neem contact op om een afspraak te maken.

Veiligheidscheck

Alle versterkers die wij onder handen nemen, controleren wij altijd op elektrische veiligheid.

We controleren of de aarding nog correct is, of de isolatieweerstand van de voedings trafo nog voldoende is en we controleren de lekstroom naar aarde.

Home -> Reparatie